95 DE ANI DE LECTURA PUBLICA

Joi, 26 aprilie 2018, la sediul Bibliotecii Publice din comuna Gura Foii, a avut loc evenimentul cultural “95 de ani de lectura publica”, eveniment organizat cu prilejul implinirii a 95 de ani de la infiintarea primei Biblioteci publice din comuna.
La eveniment au luat parte, autoritati locale si judetene, bibliotecari din judet, cadre didactice, utilizatori ai serviciilor Bibliotecii si invitati.

Primar Radu Georgescu

Primarul comunei, domnul Radu Nicolae Georgescu, a transmis un mesaj in care spune ca nu poate sa fie decat mandru ca localitatea pe care o conduce are o istorie culturala asa de bogata si de veche si ca se simte obligat sa continue ceea ce acum aproape un secol, oameni simpli si intelectuali, fii ai satului au creat, asigurand ca va acorda tot sprijinul actului de cultura si educatie; in acest sens a mentionat, ca foarte curand se va incepe reabilitarea Caminului Cultural pentru care s a obtinut finantarea prin Compania Nationala de Investitii.

Primar Radu Georgescu

Din partea autoritatilor judetene, Biblioteca Judeteana Dambovita, domnul metodist, jr. Vladut Catalin Andreescu, a transmis din partea dnei director prof. Agnes Erich un mesaj de felicitare in care se mentioneaza ca Biblioteca Publica din Gura Foii se afla printre cele mai apreciate Biblioteci Comunale din judet, cu activitate culturala foarte bogata, cu noi servicii infiintate pentru utilizatorii din toate satele comunei.

Biblioteca Judeteana

In continuare, dna bibliotecar responsabil-Mariana Nita, a remarcat ca se simte onorata sa continue opera de inflorire a comunitatii prin educatie si informatie in domeniul cultural, de pastrare a traditiilor si obiceiurilor locale si ca mesajele de felicitare se cuvin si tuturor celor care de a lungul timpului, au fost mesageri ai culturii si cunoasterii, ai binelui si frumosului!

Programul zilei a inclus, un scurt istoric al Bibliotecii, pornind de la prima Biblioteca infiintata in anul 1923 si denumita Biblioteca Populara Gura Foii, o vizita la Biserica-monument istoric din satul Bumbuia, vernisajul unei mici expozitii de desen si numismatica – al dlui Catalin Velcescu, un program artistic sustinut de catre elevi ai scolii Gimnaziale din comuna, de catre Clubul Pensionarilor Gura Foii si de catre Ansamblul “ Mladite Dambovitene” de la Clubul Copiilor Gaesti;

Evenimentul, s a incheiat cu premierea celor mai fideli utilizatori ai Bibliotecii Publice.

 

Premiere

Premiere

La multi ani, 2017!

Brad Primaria Gura-Foii

Colectiv Primaria Gura-Foii.png

 

Sa pasim in 2017, mai luminati si mai intelepti, cu bucurie si speranta ! Un an nou prosper, imbelsugat cu impliniri si realizari !
La multi ani Gura Foii ! Impreuna vom reusi !

1 decembrie 2016

Azi, de Ziua Nationala, din vechiul Drum al Basarabilor, hai sa dam mana cu mana, toti cu inima romana!


La multi ani Gura Foii! La multi ani romani! La multi ani Romania!

Prmaria Gura Foii - 1 decembrie 2016

Prmaria Gura Foii - 1 decembrie 2016

Prmaria Gura Foii - 1 decembrie 2016

 

 

Delimitarea, numerotarea si sediile sectiilor de votare la nivel de UAT Gura Foii

ROMÂNIA JUDEŢUL DÂMBOVIŢA UAT GURA FOII

PUBLICAŢIE din 11.11.2016

Pentru punerea în aplicare a prevederilot art. 20 alin 5) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, modificată, coroborate cu prevederile punctului 95 din H.G. nr. 635/2016 pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şu Camera Deputatilor din anul 2016, se aduce la cunoştinţă publică delimitarea şi numerotarea, precum şi sediile secţiilor de votare constituite la nivelul UAT Gura Foii, după cum urmează:

- Secţia de votare nr. 252 Gura Foii, cu sediul în comuna Gura Foii, Şcoala Gimnazială Gura Foii şi cuprinde alegatorii din satele Gura Foii si Catanele,

- Secţia de votare nr. 253 Bumbuia, cu sediul în comuna Gura Foii, Grădiniţa Bumbuia şi cuprinde alegatorii din satul Bumbuia,

- Secţia de votare nr. 254 Făgetu, cu sediul în comuna Gura Foii, Sala de festivităţi Făgetu şi cuprinde alegatorii din satul Făgetu.

Comuna Gura Foii, Dâmbovița

Gura Foii este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, formată din satele Bumbuia, Catanele, Făgetu și Gura Foii (reședința).

Comuna se află în sud-vestul județului, în apropierea orașului Găești și este traversată de șoseaua națională DN7 în zona în care ea leagă Găeștiul de Topoloveni și mai departe de Pitești.